Autó szerviz

Kiszállás

Tartalom helye, Budapest és Pest megye, akár hétvégén is!

Kapcsolat

Budapesten és környékén

Kérj árajánlatot: csak 2 perc online űrlapunk kitöltésével!

Gyorsindítás, bikázás

Lemerült az akkumulátorod és nem tudsz elindulni? Hívj most és mi azonnal megyünk, Budapesten és Pest megyében kiszállással állunk rendelkezésedre!

Milyen esetekben lehet szükséged gyorsindításra, autó bikázásra?

Sok ügyfelünk abban reménykedik, hogy egy gyorsindítással megúszható egy költséges akkumulátor csere, ez bizonyos esetekben így is van. Az autó újraindítása a következő esetekben fog végleges megoldást nyújtani, ha az akkumulátor nem idősebb 1, maximum 2 évnél, ez az első alkalom, hogy nem indult az autó, az autó gond nélkül indult az előző néhány napban, amikor tudjuk, hogy miért nem indult az autó (például éjszakára égve hagyott lámpa). 

Mikor muszáj kicserélni az akkumulátort?

Amennyiben az akkumulátor zárlatos a bikázás nem lehetséges. Amennyiben a feszültség 9,6 volt alá csökken la kémiai reakciók leállnak az akkumulátorban, és az indító teljesítmény már kevés a gépjármű indításához.

Miért nem ajánljuk a bikázást a fenti eseteken kívül?

Tapasztalatunk az, hogy a bikázások után másnap, vagy sokszor még aznap visszahívnak minket egy akku cserére.

Bikázás menete

A megrendelés után szerelőink gyorsan kiérnek a helyszínre. Először megvizsgálják az akkumulátort, majd egy speciális külső indító berendezés segítségével beindítják az akkumulátort. Végül pedig megmérik a gépjármű töltését és ellenőrzik, hogy képes lesz-e visszatölteni az akkumulátort. Szerelőink képzett szakemberek, akik nagy rutinnal viszik végig a bikázás lépéseit, jó ha erről mi magunk is jól értesültek vagyunk és elolvasunk néhány idevágó cikket.

Bikázás díja

Rendkívüli indítás szolgáltatásunk díja 9500 Ft, ami az indításon túl tartalmazza az akkumulátor vizsgálatát. Erre azért van szükség, mert így lehet megállapítani, hogy a bikázás elegendő lehet-e vagy szakmailag indokolt az akku csere. Egyúttal minden bikázás esetén megvizsgáljuk a gépjármű töltését, mivel sok esetben a gyenge töltés eredményezi az akkumulátor lemerülését. Természetesen a díj tartalmazza az összes költséget, beleértve a kiszállást, munkadíjat és az ÁFA-t.

Bikázás utáni teendők

Járassa folyamatosan a motort legalább 20-30 percig, ilyenkor az autó automatikusan feltölti az akkumulátort, tapasztalataink szerint erre a legjobb módszer, ha megyünk a kocsival. Ha jó volt az akkumulátor, csak lemerült, és az akku nem károsodott, akkor a probléma ezzel megoldódott.

Kérjen online árajánlatot szerelésre, javításra

Kérhet autódiagnosztikát vagy polírozást is, olajcserét stb.