Autó szerviz

Kiszállás

Tartalom helye, Budapest és Pest megye, akár hétvégén is!

Kapcsolat

Budapesten és környékén

Kérj árajánlatot: csak 2 perc online űrlapunk kitöltésével!

Fékbetét csere, féktárcsa csere kiszállással

Félbetét csere, féktárcsa csere 30 éves szakmai tapasztalattal, profi szakemberek segítségével, akár azonnal! Hívj minket és házhoz megyünk Budapesten és Pest megyében is! Időpont egyeztetés céljából hívd a 0630 561 2521-es, hétvégén is elérhető telefonszámunkat.

Foglalj időpontot most fékbetét-féktárcsa cserére! A legkomfortosabb szervizszolgáltatást mi nyújtjuk számodra! Nem kell sorban állnod, várakoznod, csak a telefont felemelned és egy előreegyeztetett időpontban házhoz megyünk, mobil autószerviz szolgáltatásunkat kényelmed érdekében hoztuk létre.

Fékrendszer – Bemutatása

A fékrendszer feladata: a mozgásban lévő gépkocsi lassítása, megállítása. Kétféle fékrendszert különböztetünk meg , a tárcsaféket és a dobféket. Jelenleg az autógyártók a korszerűbb tárcsaféket építik be a gépkocsikba. A fékrendszer az autó legfontosabb biztonsági eleme, amely a gépkocsi mindegyik kerekét fékezi. A kielégítő fékhatás a biztonságos közlekedés egyik alapfeltétele. Ezért kiemelten figyelni kell a kopó alkatrészek állapotára , amelyeket időközönként cseréni kell, a kopó alkatrészek a fékbetét, a féktárcsa, a fékdob, fékpofa. Minden féktárcsa cserénél a fékbetétet is cserélni kell, a féket csak párosan lehet javítani. Általában az első féktárcsa futásteljesítménye körülbelül 40.000-60.000 km, a hátsó féktárcsa futásteljesítménye nagyságrendileg 50.000-80.000 km.  A fékbetét a tárcsafék legfontosabb eleme, amely lágyabb anyagból készül, mint a féktárcsa, ezért gyorsabban kopik és sűrűbben is kell cserélni. Ha a fékbetét vastagsága 2-3 mm alá csökken a kielégítő fékhatás már nem biztosított, ezért mindenképpen csere szükséges.  Amennyiben kopott fékbetétet használunk a féktárcsa is sérülhet, a fékhatás nagymértékben csökken, hirtelen fékezés esetén az autó irányíthatatlanná válhat. A fékbetét karbantartást nem igénylő alkatrész, ha elkopik, csak párban lehet cserélni. Két évente a fékolajat is cserélni kell! A fékolaj szintetikus, alkoholtartalmú folyadék, amely erős igénybevétel esetén felforrhat, benne buborék képződhet, ezért a fékolajat az időszakos szervizelés során minden esetben ellenőrizni kell. A kéziféket szintén ellenőrizni kell, hogy megfelelően akadályozza e meg a visszagurulást, illetve teljesíti e szerepét azaz a rögzítő és biztonsági feladatát. Ha a műszerfalon az ABS lámpa világít, célszerű azonnal felkeresned minket, mivel a blokkolásgátló rendszer meghibásodott. A blokkolásgátló rendszer feladata, hogy a kerekekre szerelt érzékelőkön keresztül felismeri a kerekek blokkolását és ennek következtében kiiktatja a fékezést néhány tized vagy századmásodpercre. Vészfékezés esetén fenntartja az irányíthatóságot , illetve csúszós úton segít meggátolni az autó megpördülését.

Szervizünk vállalja autód márkájától, típusától függetlenül bármilyen fékkel kapcsolatos hibajelenség azonnali javítását!

Kérj időpontot és házhoz megyünk! Hívj minket most: 0630 561 2521

Kérjen online árajánlatot szerelésre, javításra

Kérhet autódiagnosztikát vagy polírozást is, olajcserét stb.